Adag: 2x500g-os vajas tégely
Idő: 15 perc+párolás
Adalékanyagoktól-, allergénektől mentes, egészséges szendvicskrém vagy mártogatós 🙂 .
Hozzávalók:
0,50 kg sárgarépa
1,5 db közepes sárgaburgonya
1 db nagyobb édesburgonya
1 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
0,5 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint zellerzöld
ízlés szerint só
Elkészítés:
1
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, daraboljuk, majd puhára pároljuk.
2
Ha kihűlt, adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük, keverjük el és
mehetnek az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre).
3
Aprítsuk jó krémes állagúra és már fogyaszthatjuk is.
4
Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Jó lehet kenyérre és pirítósra kenve.
Hűtőben eláll 1-2 napig!
Útmutatások
Elkészítés:
1
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, daraboljuk, majd puhára pároljuk.
2
Ha kihűlt, adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük, keverjük el és
mehetnek az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre).
3
Aprítsuk jó krémes állagúra és már fogyaszthatjuk is.
4
Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Jó lehet kenyérre és pirítósra kenve.
Hűtőben eláll 1-2 napig!