Vaníliás-Gyümölcsös Desszert

Oszd meg másokkal is:

Adag: 2 
Idő: kb. 20 perc

Könnyed gyümölcsös finomság 🙂 .

Hozzávalók pudinghoz:
 0,50 l mandulatej
 1 csomag vaníliáspudingpor
 1 ek. négyszeres édesítő
Édesmorzsához:
 2 marék gm zabpehely
 2 csipet nádcukor
 ízlés szerint fahéj
 1-1,5 púpos ek. növényi vaj
Egyéb hozzávaló:
 ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott is)
Tetejére:
 tetszés szerint mentes tejszínhab (elhagyható)
Elkészítés:
1

A pudingot megfőzzük tejforralóba.

2

Édesmorzsához felforrósítjuk a serpenyőt, vajat felolvasztjuk mehet bele a zabpehely és jól összekavarjuk. Pár percet pirítjuk, majd ráhintjük a nádcukrot összekavarjuk vigyázva, hogy ne égjen oda. Picit pirítjuk, majd szétterítve kihűtjük és rászórjuk a fahéjat.

3

Ezt fogjuk rétegezni pohárba vagy kehelybe. Alulra szórjuk az édesmorzsát, jöhet rá a vaníliapuding, ízlés szerint fagyasztott gyümölcs (a forró puding miatt szépen kiolvad majd). Ismét morzsa, puding, gyümölcs, addig halmozzuk míg van alapanyagunk legutolsó a gyümölcs lesz a tetején.

4

Így hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük mentes tejszínhabbal is, de nélküle is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók pudinghoz:
 0,50 l mandulatej
 1 csomag vaníliáspudingpor
 1 ek. négyszeres édesítő
Édesmorzsához:
 2 marék gm zabpehely
 2 csipet nádcukor
 ízlés szerint fahéj
 1-1,5 púpos ek. növényi vaj
Egyéb hozzávaló:
 ízlés szerint gyümölcs (lehet fagyasztott is)
Tetejére:
 tetszés szerint mentes tejszínhab (elhagyható)

Útmutatások

Elkészítés:
1

A pudingot megfőzzük tejforralóba.

2

Édesmorzsához felforrósítjuk a serpenyőt, vajat felolvasztjuk mehet bele a zabpehely és jól összekavarjuk. Pár percet pirítjuk, majd ráhintjük a nádcukrot összekavarjuk vigyázva, hogy ne égjen oda. Picit pirítjuk, majd szétterítve kihűtjük és rászórjuk a fahéjat.

3

Ezt fogjuk rétegezni pohárba vagy kehelybe. Alulra szórjuk az édesmorzsát, jöhet rá a vaníliapuding, ízlés szerint fagyasztott gyümölcs (a forró puding miatt szépen kiolvad majd). Ismét morzsa, puding, gyümölcs, addig halmozzuk míg van alapanyagunk legutolsó a gyümölcs lesz a tetején.

4

Így hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük mentes tejszínhabbal is, de nélküle is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vaníliás-Gyümölcsös Desszert
Oszd meg másokkal is: