Nyomtatási lehetőségek:

Töltött Cukkini (Vegán)

Hozzávalók:
 4 db pufibb cukkini
 2 db málna vagy húsparadicsom
 1 gomba konzerv (kb. 200 - 230g)
 2 - 3 evőkanál barnarizsliszt
 0,50 szál póréhagyma
 2 - 3 evőkanál olivaolaj
 1 szárított fokhagyma granulátum
 ízlés szerint só
 ízlés szerint delikát
 ízlés szerint bors
 ízlés szerint szárított bazsalikom
Tetejére:
 10 - 15 dkg növényi sajt
Elkészítés:
1

Először is az összes zöldséget megmossuk. A cukkiniket meghámozzuk, félbevágjuk és kanállal kiszedjük a közepét. Felszeleteljük a póré hagymát, kockára vágjuk a paradicsomot.

2

Elkészítjük a tölteléket:
Olivaolajon lepirítjuk a hagymát, hozzátesszük a paradicsomot, gombát, fűszereket és tovább pirítjuk.

3

Megszórjuk barnarizsliszttel, majd összekavarjuk. Kicsit összerottyan és kész is.

4

Sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk olivaolajjal és beletesszük a félbevágott cukkiniket.

5

A töltelékkel betöltjük őket és megszórjuk sajttal.

6

180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 - 25 percig sütjük.

7

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálam hasábburgonya volt.
Jó étvágyat hozzá! :)

Javasolt köretek: rizs, köles, saláták.