Nyomtatási lehetőségek:

Tojás Nélküli Piskóta

Szuper piskóta tojás nélkül, mely tortalapnak is kiváló :) .

 240 g rizsliszt
 120 g nádcukor
 180 ml mandulatej
 50 g növényi vaj
 25 g útifűmaghéj
 200 ml langyos víz
 10 g vaníliáscukor
 12 g sütőpor
 1 mokkáskanál tengeri só
 szükség szerint vaj (a forma kikenéséhez)
 szükség szerint rizsliszt (a forma kikenéséhez)
Elkészítés:
1

Az útifűmaghéjat langyos vízzel összekavarjuk és pár percig pihentetjük míg zselés állagúvá válik.

2

Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel, jó alaposan összedolgozzuk és szép sima állagúra keverjük.

3

A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a kissé sűrűbb masszát.

4

170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni, ha egy picit ragacsos marad a pálcánk, semmi gond attől át van sülve :) .

5

Mikor megsült kivesszük a formából és hadjuk kihűlni.

6

Jó étvágyat! :)