Sültcékla Leves

Oszd meg másokkal is:

Adag: 2-3
Idő: 10 perc + cékla sütés

A cékla vérképző, erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, a rák kialakulását megelőző és egészségvédő hatása van.

Hozzávalók:
 2 db kisebb sült cékla vagy 2 db közepes nyers cékla
 4-5 dl mandula tej
 1 citromlé
 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
 1 szárított fokhagyma granulátum
 1,50 szárított kakukkfű
 ízlés szerint só
 ízlés szerint bors
 szükség szerint víz
Elkészítés:
1

Ha van kész sült céklánk, akkor nagyon jó dolgunk van 🙂 .
Ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az előzőleg megmosott, papírtörlővel leitatott céklákat és héjában süssük meg. Kb. 45 perc alatt, 180 fokon.

2

Szárított vöröshagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, pici vízbe áztassuk, hogy jól megszívja magát.

3

Turmixba daraboljuk a sült céklát, tegyük hozzá a beáztatott keveréket, adjunk hozzá kb. 2 dl vizet és mehet a turmixolás.

4

A céklakrémet tegyük át egy edénybe, adjuk hozzá a citromlevet, ízesítsük.

5

Öntsük hozzá a mandulatejet és gyújtsunk alá. Közben ha kell még pótoljuk vízzel a megfelelő sűrűség eléréséig.

6

Forraljuk fel és kész is 🙂 .

7

Jó étvágyat! 🙂

Tipp: Tálaljuk pirított sósmandulával vagy friss petrezselyemzölddel.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 db kisebb sült cékla vagy 2 db közepes nyers cékla
 4-5 dl mandula tej
 1 citromlé
 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
 1 szárított fokhagyma granulátum
 1,50 szárított kakukkfű
 ízlés szerint só
 ízlés szerint bors
 szükség szerint víz

Útmutatások

Elkészítés:
1

Ha van kész sült céklánk, akkor nagyon jó dolgunk van 🙂 .
Ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük az előzőleg megmosott, papírtörlővel leitatott céklákat és héjában süssük meg. Kb. 45 perc alatt, 180 fokon.

2

Szárított vöröshagymát, fokhagymát, kakukkfüvet, pici vízbe áztassuk, hogy jól megszívja magát.

3

Turmixba daraboljuk a sült céklát, tegyük hozzá a beáztatott keveréket, adjunk hozzá kb. 2 dl vizet és mehet a turmixolás.

4

A céklakrémet tegyük át egy edénybe, adjuk hozzá a citromlevet, ízesítsük.

5

Öntsük hozzá a mandulatejet és gyújtsunk alá. Közben ha kell még pótoljuk vízzel a megfelelő sűrűség eléréséig.

6

Forraljuk fel és kész is 🙂 .

7

Jó étvágyat! 🙂

Tipp: Tálaljuk pirított sósmandulával vagy friss petrezselyemzölddel.
Sültcékla Leves
Oszd meg másokkal is: