Nyomtatási lehetőségek:

Sült Hekk

A nyár nagy kedvence :) , de egész évben megállja a helyét :) .

Hozzávalók:
 900 g fagyasztott hekktörzs
 1 db nagy vagy 2 db közepes citrom leve
 ízlés szerint hal fűszerkeverék
 szükség szerint olaj (sütéshez)
Elkészítés:
1

Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.

2

Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.

3

Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.

4

Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!

5

Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

6

Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

7

Jó étvágyat :) .