Adag: 4
Idő: kb. 40 perc
A nyár nagy kedvence 🙂 , de egész évben megállja a helyét 🙂 .
Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.
Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!
Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Jó étvágyat 🙂 .
Tipp: A megmaradt pácléből egyszerű mártást készíthetünk. A receptet itt találod: Egyszerű Citromos Mártás (Halpácléből)
Hozzávalók
Útmutatások
Miután a haltörzsek felengedtek, megtisztítjuk az esetleges pikkelyektől, majd átmossuk hideg vízzel.
Beirdaljuk fél cm-renként, de vigyázva, hogy teljesen ne vágjuk át, mert akkor szétszakad és nem marad egészben.
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
Felhevített olajban, oldalanként süssük kb. 6-8 percig. Vigyázzunk, hogy a nem megfelelően felengedett fagyos halat, ne tegyük forró olajba, mert égési sérülést okozhat!
Majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Meglocsoljuk citromlével és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Jó étvágyat 🙂 .