Sajtos Pogácsa

Oszd meg másokkal is:

Adag: 2 tepsi
Idő: kb. 45-50 perc 

Hozzávalók:
 200 ml mandulatej
 1 csomag gm instant élesztő
 1 nádcukor
 1 barnarizsliszt
 30 dkg gm házi kenyérliszt
 30 dkg gm kelt tészta liszt
 200 g növényi vaj
 3 púpos evőkanál kókuszzsír
 2 db tojássárgája
 100 g kókusztejföl
 1 tengeri só
Tetejére:
 fél kávéscsésze ketchup
 fél kávéscsésze víz
 ízlés szerint növényi sajt
Elkészítés:
1

Először felfuttatjuk az élesztőt: a mandulatejet langyosra melegítjük, beleszórjuk az instant élesztőt, gyorsan összekavarjuk, majd tetejére szórjuk a nádcukrot, barnarizslisztet és lefedjük 10 perce.

2

Addig egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat (vaj, kókusztejföl, stb..), legvégül a felfuttatott élesztőt.

3

Az egészet összedolgozzuk, akkor jó, mikor már elválik az edény falától. Szükség esetén hintsünk hozzá barnarizslisztet.

4

Lisztezett nyújtólapon kb. 1,5-2 cm-resre nyújtjuk.

5

Tetejét bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közte kis helyet hagyva.

7

Fél kávéscsésze ketchupot fél kávéscsésze vízzel hígítunk és jól elkeverjük. Tetejét megkenjük evvel a keverékkel és megszórjuk reszelt növényi sajttal.

8

Előmelegített sütőben 185 fokon szép pirosra sütjük, kb. 30 perc alatt.

9

Jó étvágyat! 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók:
 200 ml mandulatej
 1 csomag gm instant élesztő
 1 nádcukor
 1 barnarizsliszt
 30 dkg gm házi kenyérliszt
 30 dkg gm kelt tészta liszt
 200 g növényi vaj
 3 púpos evőkanál kókuszzsír
 2 db tojássárgája
 100 g kókusztejföl
 1 tengeri só
Tetejére:
 fél kávéscsésze ketchup
 fél kávéscsésze víz
 ízlés szerint növényi sajt

Útmutatások

Elkészítés:
1

Először felfuttatjuk az élesztőt: a mandulatejet langyosra melegítjük, beleszórjuk az instant élesztőt, gyorsan összekavarjuk, majd tetejére szórjuk a nádcukrot, barnarizslisztet és lefedjük 10 perce.

2

Addig egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat (vaj, kókusztejföl, stb..), legvégül a felfuttatott élesztőt.

3

Az egészet összedolgozzuk, akkor jó, mikor már elválik az edény falától. Szükség esetén hintsünk hozzá barnarizslisztet.

4

Lisztezett nyújtólapon kb. 1,5-2 cm-resre nyújtjuk.

5

Tetejét bekockázzuk, majd lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közte kis helyet hagyva.

7

Fél kávéscsésze ketchupot fél kávéscsésze vízzel hígítunk és jól elkeverjük. Tetejét megkenjük evvel a keverékkel és megszórjuk reszelt növényi sajttal.

8

Előmelegített sütőben 185 fokon szép pirosra sütjük, kb. 30 perc alatt.

9

Jó étvágyat! 🙂

Sajtos Pogácsa
Oszd meg másokkal is: