Nyomtatási lehetőségek:

Rizskrém/Rizstejföl

Használhatjuk tejföl helyettesítésére, házi pástétomokhoz, mascarpone helyettesítésére (ha keményebbre hadjuk).

Hozzávalók:
 200 g jázmin rizs
 650 g víz
 1 szőlőmagolaj
 ízlés szerint tengeri só
 szükség szerint víz
Elkészítés:
1

A rizst főzzük nagyon puhára. Ha kész, fedő alatt állni hagyjuk 20 percig.

2

Hűtsük langyosra, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük, keverjük össze és mehet az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre). Turmixban is jól működik. Minél több vizet adunk hozzá, annál folyékonyabb lesz.

3

Aprítsuk jó krémes állagúra és kedvünk szerint ízesíthetjük sósra vagy édesre. Ha tejfölnek szeretnénk, adjunk hozzá sót és citromlevet.

4

Jó étvágyat! 🙂