Idő: kb. 20 perc + fermentálás 24 H
Adag: kb. 75 dkg
Tökéletes túró alternatíva, azoknak akik nem fogyaszthatnak tejfehérjét vagy tejcukrot. Sokoldalúan felhasználható pl: szendvicskrémnek, gombócnak, körözöttnek, levesbetétnek, túrórudinak, süteményekbe, stb.
A kölest jól átmossuk sűrű szövésű szűrőben, folyó víz alatt.
A megmosott kölest egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a vízet, majd sózzuk.
Kb. 20 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni. Mikor az ujjunkat már nem süti akkor jó (kb. 40 fokos). Ne hagyjuk nagyon kihűlni, mert akkor a baktériumok nem tudnak dolgozni és elpusztulnak, ugyanez a helyzet ha nagyon melegen tesszük bele a kapszulát!
Mikor már megfelelő hőmérsékletű, belekavarunk egy kapszulát, majd tetszés szerint üvegekbe vagy edénybe töltjük (Én 3 vajas dobozban szoktam szétosztani). Figyeljünk arra , hogy ne hagyjuk kihűlni!
Mehetnek a fermentálógépbe/joghurtkészítőgépbe 24 H-ra.
Ha kész 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni, majd tetszés szerint felhasználható.
Jó étvágyat! 🙂
A recepteket itt találod: Zabpelyhes Túrófasírt, Zöldfűszeres Kölestúrókrém (Fermentált), Tárkonyos Kölestúrógombóc Leves, Tormakrémes Sonkatekercs,
Hozzávalók
Útmutatások
A kölest jól átmossuk sűrű szövésű szűrőben, folyó víz alatt.
A megmosott kölest egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a vízet, majd sózzuk.
Kb. 20 percig főzzük, majd hagyjuk hűlni. Mikor az ujjunkat már nem süti akkor jó (kb. 40 fokos). Ne hagyjuk nagyon kihűlni, mert akkor a baktériumok nem tudnak dolgozni és elpusztulnak, ugyanez a helyzet ha nagyon melegen tesszük bele a kapszulát!
Mikor már megfelelő hőmérsékletű, belekavarunk egy kapszulát, majd tetszés szerint üvegekbe vagy edénybe töltjük (Én 3 vajas dobozban szoktam szétosztani). Figyeljünk arra , hogy ne hagyjuk kihűlni!
Mehetnek a fermentálógépbe/joghurtkészítőgépbe 24 H-ra.
Ha kész 1-2 órára érdemes hűtőbe tenni, majd tetszés szerint felhasználható.
Jó étvágyat! 🙂