Karfiolleves

Oszd meg másokkal is:

Adag: 4
Idő: kb. 35-40 perc

Hozzávalók:
 1 kisebb fej karfiol
 1 nagyobb szál sárgarépa
 1 csokor petrezselyemzöld
 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
 1 szőlőmagolaj
 1 barnarizsliszt
 ízlés szerint fűszerpaprika
 ízlés szerint só
 ízlés szerint ételízesítő
 ízlés szerint bors
Elkészítés:
1

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felszeleteljük.

2

A szárított voröshagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát.

3

Szőlőmagolajon picit pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, amivel tovább pirítjuk.

4

Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, hozzáadjuk a barnarizslisztet, összekavarjuk.

5

Beletesszük a karfiolt és felengedjük vízzel.

6

Ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

7

Magas lángon felforraljuk, majd közepesen főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.

8

Jó étvágyat! 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kisebb fej karfiol
 1 nagyobb szál sárgarépa
 1 csokor petrezselyemzöld
 1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
 1 szőlőmagolaj
 1 barnarizsliszt
 ízlés szerint fűszerpaprika
 ízlés szerint só
 ízlés szerint ételízesítő
 ízlés szerint bors

Útmutatások

Elkészítés:
1

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felszeleteljük.

2

A szárított voröshagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát.

3

Szőlőmagolajon picit pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt sárgarépát, amivel tovább pirítjuk.

4

Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, hozzáadjuk a barnarizslisztet, összekavarjuk.

5

Beletesszük a karfiolt és felengedjük vízzel.

6

Ízesítjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

7

Magas lángon felforraljuk, majd közepesen főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.

8

Jó étvágyat! 🙂

Karfiolleves
Oszd meg másokkal is: