Habos Epres Torta 😋

Oszd meg másokkal is:

Adag: 1 torta (kb. 24 cm)
Idő:  kb. 50 perc

Finom epres torta, Tojás Nélküli Piskótaval 🙂 .

Hozzávalók:
Tojás nélküli piskóta:
 240 g rizsliszt
 120 g nádcukor
 180 ml mandulatej
 50 g növényi vaj
 25 g útifűmaghéj
 200 ml langyos víz
 10 g vaníliáscukor
 12 g sütőpor
 1 tengeri só
 szükség szerint vaj (a forma kikenéséhez)
 szükség szerint rizsliszt (a forma kikenéséhez)
Krém:
 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
 500 ml mandulatej
 500 ml növényi cukrászhab
 ízlés szerint eper (aprítva)
 ízlés szerint eperlekvár
Elkészítés:
1

Először elkészítjük a tortánk alapját a Tojás Nélküli Piskótat (kattints rá).
Mikor megsült kivesszük a formából és hadjuk kihűlni.

2

Ízlés szerinti epret aprítunk és eperlekvárral kikeverjük.

3

A vaníliás pudingot leírás szerint elkészítjük, majd kihűtjük és robotgéppel hozzákeverjük az eperszószunkat.

4

A növényi habkészítményünket egy nagy tálban jól felverjük, majd elfelezzük. Egyik felét jól összedolgozzuk az eperszószos pudingunkkal, ez lesz a tortakrém 🙂 .

5

A tortaformát elmossuk, eltöröljük és visszatesszük bele a piskótát, majd mehet rá a krém és a hab másik fele.

6

Tetejét tetszés szerint díszíthetjük eperrel vagy dekor szórattal.

7

Jó étvágyat! 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók:
Tojás nélküli piskóta:
 240 g rizsliszt
 120 g nádcukor
 180 ml mandulatej
 50 g növényi vaj
 25 g útifűmaghéj
 200 ml langyos víz
 10 g vaníliáscukor
 12 g sütőpor
 1 tengeri só
 szükség szerint vaj (a forma kikenéséhez)
 szükség szerint rizsliszt (a forma kikenéséhez)
Krém:
 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
 500 ml mandulatej
 500 ml növényi cukrászhab
 ízlés szerint eper (aprítva)
 ízlés szerint eperlekvár

Útmutatások

Elkészítés:
1

Először elkészítjük a tortánk alapját a Tojás Nélküli Piskótat (kattints rá).
Mikor megsült kivesszük a formából és hadjuk kihűlni.

2

Ízlés szerinti epret aprítunk és eperlekvárral kikeverjük.

3

A vaníliás pudingot leírás szerint elkészítjük, majd kihűtjük és robotgéppel hozzákeverjük az eperszószunkat.

4

A növényi habkészítményünket egy nagy tálban jól felverjük, majd elfelezzük. Egyik felét jól összedolgozzuk az eperszószos pudingunkkal, ez lesz a tortakrém 🙂 .

5

A tortaformát elmossuk, eltöröljük és visszatesszük bele a piskótát, majd mehet rá a krém és a hab másik fele.

6

Tetejét tetszés szerint díszíthetjük eperrel vagy dekor szórattal.

7

Jó étvágyat! 🙂

Habos Epres Torta 😋
Oszd meg másokkal is: