Grízes Metélt (Rizsdarából)

Oszd meg másokkal is:

Adag: 4
Idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:
 ízlés szerint főtt kölestészta (Szélesmetélt)
 3 szőlőmagolaj
 200 g rizsdara
 200 ml víz
Elkészítés:
1

Magasfalú serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, majd mehet rá a rizsdara.

2

Kavargatva, egységes világosbarna színűre pirítjuk.

3

Hozzáöntjük a vizet, de vigyázzunk, mert a felcsapódó forró gőz, égési sérülést okozhat!

4

Gyorsan összekavarjuk, majd tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk állni kb. 20 percig. Az idő letelte után, fakanállal összedolgozzuk.

5

A főtt tésztával összekavarjuk vagy csak ráhalmozzuk a tetejére.

6

Ízlés szerint tálaljuk 🙂 .
Jó étvágyat! 🙂

Tipp: jó lehet lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal, édesítővel vagy porcukorral.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 ízlés szerint főtt kölestészta (Szélesmetélt)
 3 szőlőmagolaj
 200 g rizsdara
 200 ml víz

Útmutatások

Elkészítés:
1

Magasfalú serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, majd mehet rá a rizsdara.

2

Kavargatva, egységes világosbarna színűre pirítjuk.

3

Hozzáöntjük a vizet, de vigyázzunk, mert a felcsapódó forró gőz, égési sérülést okozhat!

4

Gyorsan összekavarjuk, majd tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk állni kb. 20 percig. Az idő letelte után, fakanállal összedolgozzuk.

5

A főtt tésztával összekavarjuk vagy csak ráhalmozzuk a tetejére.

6

Ízlés szerint tálaljuk 🙂 .
Jó étvágyat! 🙂

Grízes Metélt (Rizsdarából)
Oszd meg másokkal is: