Adag: 3-4
Idő: kb. 25 perc
A hagyományos Tejfölös Gombapaprikás újragondolva 🙂 .
A gombákat meghámozzuk, megmossuk, tetszőlegesre daraboljuk.
A szárított vöröshagymát és fokhagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívják magukat.
Serpenyőben olajon picit lepirítjuk a hagymákat, mehet rá a gomba, ízesítjük, összekavarjuk és tovább pirítjuk pár percig.
Fedő alatt pároljuk, míg a gomba kb. félpuha lesz.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel és utána fedő nélkül pároljuk tovább, míg teljesen megpuhul.
Megszórjuk barnarizsliszttel és addig kavargatjuk, míg könnyed, krémes állagúra besűrűsödik.
Szükség szerint pótoljuk vízzel a megfelelő állag eléréséig.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálam tejfölös galuska volt 🙂 .
Jó étvágyat! 🙂
A recepteket itt találod: Gm Galuska, Rizskrém/Rizstejföl
Hozzávalók
Útmutatások
A gombákat meghámozzuk, megmossuk, tetszőlegesre daraboljuk.
A szárított vöröshagymát és fokhagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívják magukat.
Serpenyőben olajon picit lepirítjuk a hagymákat, mehet rá a gomba, ízesítjük, összekavarjuk és tovább pirítjuk pár percig.
Fedő alatt pároljuk, míg a gomba kb. félpuha lesz.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel és utána fedő nélkül pároljuk tovább, míg teljesen megpuhul.
Megszórjuk barnarizsliszttel és addig kavargatjuk, míg könnyed, krémes állagúra besűrűsödik.
Szükség szerint pótoljuk vízzel a megfelelő állag eléréséig.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, nálam tejfölös galuska volt 🙂 .
Jó étvágyat! 🙂