Édesburgonyás Répafasírt

Oszd meg másokkal is:

Adag: 2 tepsi (kb. 30-35 db)
Idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:
 5-6 szál nagyobb sárgarépa
 2 db nagyobb édesburgonya/batáta
 3 nagymarék gm zabpehely
 1 szezámmag (őrölve)
 2 útifűmaghéj
 3 szárított vöröshagyma granulátum
 0,5-1 evőkanál tengeri só
 ízlés szerint ételízesítő
 2 frissen őrölt kömény
Elkészítés:
1

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.

2

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk addig, míg formázható állagot nem kapunk .

3

Sütőpapírral bélelt tepsit kikenjük olivaolajjal, majd a masszából fasírtokat formázunk és beletesszük.

4

Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük, majd hőlégkeveréssel együtt még kb. 15 percig. Fontos a hőlégkeverés, mert ha kihagyjuk ezt a lépést nagyon puha marad!

5

Jó étvágyat! 🙂

Hozzávalók

Hozzávalók:
 5-6 szál nagyobb sárgarépa
 2 db nagyobb édesburgonya/batáta
 3 nagymarék gm zabpehely
 1 szezámmag (őrölve)
 2 útifűmaghéj
 3 szárított vöröshagyma granulátum
 0,5-1 evőkanál tengeri só
 ízlés szerint ételízesítő
 2 frissen őrölt kömény

Útmutatások

Elkészítés:
1

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.

2

Egy tálba tesszük az összes hozzávalót és jól összedolgozzuk addig, míg formázható állagot nem kapunk .

3

Sütőpapírral bélelt tepsit kikenjük olivaolajjal, majd a masszából fasírtokat formázunk és beletesszük.

4

Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük, majd hőlégkeveréssel együtt még kb. 15 percig. Fontos a hőlégkeverés, mert ha kihagyjuk ezt a lépést nagyon puha marad!

5

Jó étvágyat! 🙂

Édesburgonyás Répafasírt
Oszd meg másokkal is: