Adag: 4
Idő: 15-20 perc
A cukkiniket meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk.
Szárított vöröshagymát és fokhagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívják magukat.
Serpenyőbe, olajon picit lepirítjuk a hagymákat, mehet rá a cukkini, ízesítjük.
Fedő alatt pároljuk, míg a cukkini kb. félpuha lesz, utána fedő nélkül pároljuk tovább, míg teljesen megpuhul és elpárolog alóla a víz.
Megszórjuk barnarizsliszttel, összekavarjuk, felöntjük vízzel, összekavarjuk. Majd ráöntjük a mandulatejet és addig kavargatjuk míg besűrűsödik.
Szükség szerint pótoljuk vízzel a megfelelő állag eléréséig.
Tetejét szórjuk meg friss, aprított petrezselyemzölddel.
Összekavarjuk a főtt tésztával vagy csak ráhalmozzuk a tetejére tetszés szerint. Tálaljuk ízlés szerint reszelt növényi sajttal.
Jó étvágyat! 🙂
Hozzávalók
Útmutatások
A cukkiniket meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk.
Szárított vöröshagymát és fokhagymát pici vízbe áztatjuk, hogy jól megszívják magukat.
Serpenyőbe, olajon picit lepirítjuk a hagymákat, mehet rá a cukkini, ízesítjük.
Fedő alatt pároljuk, míg a cukkini kb. félpuha lesz, utána fedő nélkül pároljuk tovább, míg teljesen megpuhul és elpárolog alóla a víz.
Megszórjuk barnarizsliszttel, összekavarjuk, felöntjük vízzel, összekavarjuk. Majd ráöntjük a mandulatejet és addig kavargatjuk míg besűrűsödik.
Szükség szerint pótoljuk vízzel a megfelelő állag eléréséig.
Tetejét szórjuk meg friss, aprított petrezselyemzölddel.
Összekavarjuk a főtt tésztával vagy csak ráhalmozzuk a tetejére tetszés szerint. Tálaljuk ízlés szerint reszelt növényi sajttal.
Jó étvágyat! 🙂