Adag: 4
Idő: kb. 40 perc
Egészséges és finom fogás szőlőmagolajjal, mely többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, ezért kiváló magas koleszterinszint esetén is.
Miután a hekkfilék felengedtek, átmossuk hideg vízzel. Finoman kinyomkodjuk a felesleges viztől, és tálcára terítjük.
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a megmaradt páclevet.
200 fokon előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kész tányérra szedjük és meglocsoljuk citromlével, majd szőlőmagolajjal és tálalásig lefedjük alufóliával.
Jó étvágyat 🙂 .
Tipp: A megmaradt pácléből egyszerű mártást is készíthetünk. A receptet itt találod: Egyszerű Citromos Mártás (Halpácléből)
Hozzávalók
Útmutatások
Miután a hekkfilék felengedtek, átmossuk hideg vízzel. Finoman kinyomkodjuk a felesleges viztől, és tálcára terítjük.
Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a megmaradt páclevet.
200 fokon előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kész tányérra szedjük és meglocsoljuk citromlével, majd szőlőmagolajjal és tálalásig lefedjük alufóliával.
Jó étvágyat 🙂 .