Citromos Hekkfilé (Sütőben sütve)

Oszd meg másokkal is:

Adag: 4
Idő: kb. 40 perc

Egészséges és finom fogás szőlőmagolajjal, mely többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, ezért kiváló magas koleszterinszint esetén is.

Hozzávalók:
 800 g hekkfilé (fagyasztott)
 1 nagy vagy két közepes citrom leve
 ízlés szerint hal fűszerkeverék
Tetejére:
 ízlés szerint citromlé
 ízlés szerint szőlőmagolaj
Elkészítés:
1

Miután a hekkfilék felengedtek, átmossuk hideg vízzel. Finoman kinyomkodjuk a felesleges viztől, és tálcára terítjük.

2

Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.

3

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a megmaradt páclevet.

4

200 fokon előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

5

Ha kész tányérra szedjük és meglocsoljuk citromlével, majd szőlőmagolajjal és tálalásig lefedjük alufóliával.

6

Jó étvágyat 🙂 .

Tipp: A megmaradt pácléből egyszerű mártást is készíthetünk. A receptet itt találod: Egyszerű Citromos Mártás (Halpácléből)

Hozzávalók

Hozzávalók:
 800 g hekkfilé (fagyasztott)
 1 nagy vagy két közepes citrom leve
 ízlés szerint hal fűszerkeverék
Tetejére:
 ízlés szerint citromlé
 ízlés szerint szőlőmagolaj

Útmutatások

Elkészítés:
1

Miután a hekkfilék felengedtek, átmossuk hideg vízzel. Finoman kinyomkodjuk a felesleges viztől, és tálcára terítjük.

2

Mindkét oldalát bedörzsöljük alaposan fűszerkeverékkel, majd meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Minél tovább tudjuk pihentetni a páclében, annál jobban összeérnek az ízek.

3

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a szeleteket, majd ráöntjük a megmaradt páclevet.

4

200 fokon előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

5

Ha kész tányérra szedjük és meglocsoljuk citromlével, majd szőlőmagolajjal és tálalásig lefedjük alufóliával.

6

Jó étvágyat 🙂 .

Citromos Hekkfilé (Sütőben sütve)
Oszd meg másokkal is: