Adag: 2x500g-os vajas tégely
Idő: 15 perc+főzés
Allergénektől mentes, egészséges szendvicskrém vagy köret.
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
1,5-2 evőkanál szárított vöröshagyma granulátum
3-4 evőkanál vegán majonéz
1 ételízesítő
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
1
A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben jó puhára főzzük.
2
Ha kihűlt, mehetnek az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre).
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük és jöhet a turmixolás.
3
Aprítsuk jó krémes állagúra és már fogyaszthatjuk is.
4
Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Jó lehet kenyérre és pirítósra kenve vagy húsok mellé.
Hűtőben tárolva, eláll 1-2 napig!
Útmutatások
Elkészítés:
1
A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben jó puhára főzzük.
2
Ha kihűlt, mehetnek az aprítógépbe (nekem nem fér bele egyszerre).
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, ízesítsük és jöhet a turmixolás.
3
Aprítsuk jó krémes állagúra és már fogyaszthatjuk is.
4
Jó étvágyat! 🙂
Tipp: Jó lehet kenyérre és pirítósra kenve vagy húsok mellé.
Hűtőben tárolva, eláll 1-2 napig!